Категория:Ubuntu

от wiki.linux-bg.org, свободната енциклопедия

"Ubuntu е антична африканска дума, означаваща "човечност към другите". Дистрибуцията Ubuntu Linux носи духа на Ubuntu в софтуерния свят.

Ubuntu Linux е цялостна операционна система с отворен код създадена на базата на Linux ядрото. Общността на Ubuntu е съставена от софтуерни разработчици, преводачи, хора които обичат да пишат документация и най-важното хора, които използват Ubuntu всеки ден. Ние Ви приканваме да се присъедините към общността и да помогнете да направим Ubuntu операционната система, която Вашето семейство и приятели и колеги ще обичат да използват. Помогнете да преведем Ubuntu на вашия език, тествайте го на лаптопи, сървъри и друг разнообразен хардуер, подобрете уеб страницата със съвети, информация и отговори на въпроси, или да определяте къкъв софтуер да бъде включен в бъдещите версии.

Общността на Ubuntu е изградена около идеалите въплатени във Филисофията на Ubuntu: че софтуера трябва да бъде безплатен, че софтуерните инструменти трябва да бъдат използваеми от хората на техния местен език и въпреки недъзи, че хората трябва да имат свободата да настройват и променят софтуера си по какъвто начин сметнат за добре. Поради тези причини:

  • Ubuntu винаги ще бъде безплатен и няма допълнителна такса за "enterprise" изданието за големия бизнес, предоставяме най-доброто от нашия труд на всеки при еднакви Свободни условия.
  • Ubuntu включва най-доброто от преводите и системата за достъпност, които обществото на свободния софтуер може да предложи, за да бъде Ubuntu ползваем от колкото се може повече хора.
  • Ubuntu се издава редовно и предвидимо; нова версия излиза всеки шест месеца. Вие можете да използвате актуалната стабилна версия или актуалната разработвана версия. Всяко издание е поддържано най-малко 18 месеца.
  • Ubuntu е напълно отдаден на принципите за разработка на софтуер с отворен код; окуражаваме хората да използват софтуер с отворен код, да го подобряват и предават.

https://wiki.ubuntu.com/BulgarianDocumentation


Статии в категория "Ubuntu"

Има 4 статии в тази категория.

A

Д

П

Лични инструменти