Беседа:Начална страница

от wiki.linux-bg.org, свободната енциклопедия

Това много започна да прилича на обща енциклопедия. Предствях си го по-скоро като сборник от подробни и взаимосвързани статии по въпроси като конфигуриране и администриране на Линукс, съвети, хитрости и други такива. Някой страници като компютър, език за програмиране и други такива могат просто да съдържат препратки към българската Уикипедия.

1.Присъединявам се към написаното по-горе.--laskov 12:06, 3 окт 2005 (EEST)

Нека някой да напише статия за инсталиране на линукс и приложения за един домашен/офис компютър, нещо като отговор на този въпрос (http://www.linux-bg.org/cgi-bin/ib3/ikonboard.cgi?s=43421b4e4ca7ffff;act=ST;f=6;t=10682).--laskov 09:30, 4 окт 2005 (EEST)

на моя профил има някакъв зачатък ... само да ми остане време да го допиша zeridon 18:09, 7 апр 2006 (EEST)
Съдържание

Нали беше справочник?

Наистина, много от статиите не са с много "Линукски" характер.. Програмирането обаче има място тук, защото много от начинаещите не са наясно с тези неща; не е обаче добре да се задълбочавате; за това има wiki-books.. По-добре помагайте да разширим категории като X11, Window Managers, KDE & GNOME, BASH, основните команди и т.н. Все пак slaff (RED?) и другите админи решават, нещо в повече няма на никого да навреди.

--Dimitar_Ouzounoff 16:30, 4 окт 2005 (EEST)

Отворен код или Свободен Софтуер??

Виждам че някой вече почна да променя свободен софт. на софт с отв. код; Трябва да се направи някакъв компромис или да се махне едното и само да се спомене другото; (аз мисля че "отворен код" звучи доста тъпо на български) Може би е хубаво да се смесят двете статии в една да не се сърди някой. (ще се обяснят неточностите в нея) --Dimitar_Ouzounoff 16:40, 4 окт 2005 (EEST)

Повторението е вредно ! (много вредно !!!)

от: the_real_maniac

Някои вече каза , че е по-добре да се дават връзки към Wikipedia за вече съществуващи страници - описани думи/термини/"неща"/теми май най-правилно.

Та гледам ... имаме си тема за компютър:

1. много е обща 2. мисля има доста добра тема в wikipedia и въпреки това има какво да се добави там, но автора на компютър тук по-добре да добави инф. там (компютър в wikipedia).

но това май и се отнася за самата организацията на wiki-то ,доколкото знам с [ i ] се определяха ... хъх сещате се ... препратки вътре в wiki-то , така да ги нарека, че не мога да се сетя.

Та идеята ми е да се направи някакъв приоритет.

първо да се търси в wikipedia и после тук , но най-добре би било , ако по някакъв начин това може да се оказва. Т.е това искам да се търси в wikipedia< това тук и т.н.

Извинявам се за малко разхвърляния коментар на края,но мисля няма лошо - обсъждаме положението.

едит: и така ще може wiki-то да се придържа към своята си тематика: линукс, отворен код и нещата около тях - вкл. и програмиране (гледам , че по-горе го обсъждахте нещо ;) ). :)

"Шаблон:Полезни съвети" на случаен принцип

Не мислите ли, че е по-удачно "Шаблон:Полезни съвети" да се показва на случаен принцип в зависимост от броя на полезните съвети, отколкото да е вързан за датата?

Лични инструменти